18 december 2017

PaTIO-studie zoekt deelnemende centra

De PaTIO-studie gaat van start: Physiotherapeutic Treat-to-target Intervention after Orthopaedic surgery; a cost-effectiveness study. De studie richt zich op de uitwerking van de als nr 5 geprioriteerde onderzoeksvraag uit de Agenda Zorgevaluatie Orthopedie. De NOV en het KNGF voeren de studie uit in de 1e ronde van het project Leading the Change. 

In deze studie wordt de kosteneffectiviteit van geoptimaliseerde, individuele treat‐to‐target-postoperatieve fysiotherapie (PFT)- strategie, vergeleken met gebruikelijke PFT zorg voor TKP en THP patiënten. De hypothese is dat de treat‐to-target-strategie betere functionele uitkomsten geeft vergeleken met de gebruikelijke zorg tegen lagere kosten. 

De studie zoekt nog 1 tot 3 deelnemende centra om in januari 2018 te starten. Reeds 15 centra zijn bereid om mee te doen en de meesten hebben de onderzoeksverklaring al ondertekend. De onderzoeksvraag en de opzet van de studie vindt u op de website van de NOV. Heeft u interesse? Neem dan contact op via patio@zorgevaluatienederland.nl
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.